«Λειτουργία Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) και Summer Camp του Δήμου Τρίπολης»

Αγαπητοί γονείς,

         Ο Δήμος Τρίπολης για δεύτερη χρονιά συμμετέχει στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για τη σχολική χρονιά 2021-2022 επιδιώκοντας να συνεχίσει  την επιτυχή λειτουργία των  Κ.Δ.Α.Π. αθλητικών και πολιτιστικών δράσεων για παιδιά από 5-12 ετών που ξεκίνησε πέρυσι.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε πιλοτικά, η ανταπόκριση ήταν πολύ μεγάλη και αγκαλιάστηκε πολύ γρήγορα, με μεγάλο ενθουσιασμό, από όλες τις μητέρες και τα παιδιά των σχολείων μας, που ήθελαν να απασχοληθούν δημιουργικά τις απογευματινές ώρες.  Δυστυχώς όμως, λόγω της πανδημίας, τα παιδιά δεν είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις δραστηριότητες μιας και έχει ανασταλεί η λειτουργία των δομών από τις 10 Νοεμβρίου 2020.

Με την άρση της αναστολής όμως οι δραστηριότητες –μέσω του προγράμματος- θα ξεκινήσουν αμέσως και έτσι θα δοθεί η ευκαιρία σε όλα τα παιδιά να συμμετάσχουν στις αθλητικές αλλά και στις δημιουργικές δραστηριότητες των ΚΔΑΠ. Θα παίξουν μπάσκετ, ποδόσφαιρο,  θα συμμετέχουν στα εργαστήρια εικαστικών, μουσικής, επιστημών και περιβάλλοντος, θα λάβουν μέρος σε παιχνίδια γλώσσας και αριθμητικής αλλά και να συμμετάσχουν στις ομάδες φιλαναγνωσίας.  Κι αυτή θα είναι μόνο η αρχή…

Έτσι λοιπόν ξεκινάμε, για μια ακόμα χρονιά, την προσπάθεια ενημέρωσης για το πρόγραμμα, θέλοντας  να δώσουμε την ευκαιρία να συμμετάσχουν ΔΩΡΕΑΝ στις αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις μας όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά του Δήμου μας, με υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και απαιτήσεων.

Στόχος μας για μια ακόμα φορά η καλλιέργεια και ενδυνάμωση των γνωστικών, κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων των παιδιών, η οικονομική ανακούφιση των οικογενειών τους και η δημιουργία μια νέας εκπαιδευτικής και κοινωνικής κουλτούρας.

Σας καλούμε λοιπόν να συμπληρώσετε την  Αίτηση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος – Συμμετοχής, (προσοχή τα στοιχεία πρέπει να συμπληρωθούν με ακρίβεια) και να γίνετε αρωγοί της προσπάθειας μας για άλλη μία φορά.

 

                                                                                                                 Με εκτίμηση

                                                                                                       Ο Αντιδήμαρχος  Τρίπολης

                                                                                                          Μακαρούνης Δημήτριος

Συν.: Ακολουθεί ενημερωτικό υλικό.